Double Down & Pagpag

No niin, myönnetään nyt heti alkuun että kyseessä ei varsinaisesti ole mikään Filippiinien erikoisuus, mutta konsepti on niin nerokas, että tämä on tuotava kaiken kansan tietoisuuteen. Tämä ei myöskään ole mikään mainos: hyvä tuote puhuu puolestaan. Esittelyssä siis Kentucky Fried Chickenin pari vuotta sitten lanseeraama neronleimaus, kanaruokien kuningas, keskikehonrakentajan ykkösapuri – Double Down. Kyseinen mäyske hakee nerokkuudessaan, herkullisuudessaan ja ravintoarvoissaan vertaistaan.

Ehkä tosiaan ihmettelet ravintola/ketjuvalintaa: KFC harvoin mielletään ihan periaasialaiseksi syöttöläksi. No, jenkkien siirtomaavalta-aikojen jälkeen filippiinoille jäi lapaan englannin kielen lisäksi jotain muutakin: amerikkalainen pikaruokakulttuuri. Mäkkejä nyt on varmaan Antarktiksellakin, mutta Manilasta löytyy niiden lisäksi vieri vierestä muitakin amerikkalaisten lahjoja maailmalle: Pizza Hut, Wendy’s, KFC, Burger King… you name it. I’m loving it.

En missään nimessä ole mikään jatkuvan pikaruokamässäilyn kannattaja. Jos jumalaista ruhoaan ruokki jatkuvasti näillä myrkyillä, on esimerkiksi surffaus äkkiä melkoista tervanjuontia.  Onhan pikaruoassa epäterveellisyyden lisäksi ties mitä muitakin ongelmia. Ovathan nämä ketjut epäeettisiä, sortavat työntekijöitään, käsittelevät ruoat kaiken maailman säilyvyysmyrkyillä, tuhoavat luonnon ja muutenkin ovat kaikin puolin äärimmäisen pahuuden asialla. Niin, mitä näitä nyt on. Ehkä osassa juttuja on jotain perääkin.

Kuitenkin on vain tilanteita joissa juustohampurilainen on ainoa ratkaisu ja askel kohti lopullista voittoa. No niin, asiaan.

Nyt esiteltävä ”hampurilainen” siis muodostuu kahdesta KFC:n tyyliin uppopaistetusta luuttomasta kanan fileesiivusta, jotka siis korvaavat tyypillisesti burgeriin kuuluvan sämpylän. Väliin on sujautettu muutama siivu pekonia ja kahta erilaista maukasta juustoa. Koko komeus on maustettu KFC:n omilla salaisilla kastike-erikoisuuksilla. Yksinkertaista mutta ah-niin-kaunista.

Kuvassa näkyvä kaunokainen on Filippiineillä myyntiin tullut Zinger-versio Double Downista. Siinä siis kanat hieman mausteisempia ja paksumman, rapean kuorrutteen peitossa kuin perinteisessä Original Recipe -versiossa. Kummatkin äärettömän toimivia, tosin alkuperäinen mielestäni maukkaampi.

KFC Double Down

Zinger Double Down

Herkku on saanut –  yllätys, yllätys – positiivisen vastaanoton lähes kaikkialla missä sitä vain myydään. Kritiikkiä on tullut lähinnä siitä, että annos on niin kovin epäterveellinen. Epäterveellinen? Tämä? You gotta be shitting me. Otat sen laittilimun siihen kylkeen ni sillä se asettuu…

Kotikokit huomio: näitä namupaloja voi ja kannattaa ilman muuta myös (yrittää) tehtailla itse, sillä välin kun odottelee KFC:n rantautumista Suomen kamaralle. Tämä menee kesän grilliherkkujen kyljessä erittäin sulavasti alas, tai näitä voi kokkailla sisällä sadepäivien osuessa kohdalle. Täsmälleen samaa makuelämystä on vaikea saavuttaa, sillä KFC:n kanojen Original Recipe -maustesekoitusresepti on melkein saman luokan liikesalaisuus kuin Coca-Colan resepti. Tarinan mukaan resepti on kokonaisuudessaan ylös kirjoitettuna vain yhdessä paikassa tiukasti holviin suljettuna. Samalla alkuperäisellä muistionsivulla, johon Colonel Sanders itse sen aikanaan raapusti (huom: eri mies kuin Suomen sodassa samalla sotilasarvolla aikanaan huseerannut kulinaristi ja olutveikko Sandels).

Mutta ollos huoleton. Vaikka käyttäisikin omaa maustehäsmäkkää, niin on hyvä muistaa että sanat uppopaistaminen ja pekoni yleensä takaavat onnistumisen ruokalajissa kuin ruokalajissa. Sopivia maustekoktaileja voit joko rohkeasti kehitellä ihan itse tai haeskella esim. Youtubesta sopivia vinkkejä. Ei siis muuta kuin öljyt kiehumaan!

Nyt kun olet sännännyt maustehankintojen jälkeen keittiöön tai parhaassa tapauksessa lähimpään KFC-ravintolaan, niin jatkettakoon täydellä vatsalla vielä vähän aiheen vierestä. Niin järjettömän hyvältä kuin tämä maistuukin, on kaikilla kolikoilla aina se toinen puoli. Seuraavan sivun lukeminen saa sinut ehkä miettimään sitä toista puolta, ja niin valitettavaa kuin se onkin, vie mahdollisesti osan Double Downin mättämisen ilosta. Silti ehkä lukemisen ja ajattelemisen arvoista. Pagpag.

Mainokset
Kategoria(t): Ruoka Avainsana(t): , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Double Down & Pagpag

 1. benj sanoo:

  We first ate the Double Down after that wicked Deftones Concert (Manila, 2011). Why did you have to write a social commentary after it?! haha

  • Rise sanoo:

   Hehe it was an awesome concert, thanks buddy! 🙂 One that we actually had tickets for (as opposed to those damn all-access passes…) And the best after-concert meal I’ve ever had. Thou it was the one time we should have gone to Republiq instead! Damn… haha.

   Oh, and I’m trying to share information with my countrymen. About the things I see on my travels.. You remember the traffic and the polar bears thing? So keep the bear in mind that it’s not the only difference. You know, there is no KFC in Finland! So beer with me here! 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s