Surffin teoriaa

Välineurheilua tämäkin valitettavasti on

Mitä pelejä ja rensseleitä sitten tarvitaan? No, lauta lienee itsestäänselvyys. Toinen perusvaatimus on leash, elikkä joustava ”karkuremmi”, joka pitää laudan lähituntumassa jahka ennen pitkää tiput kyydistä. Tämä on sekä oman että muiden turvallisuuden kannalta oleellinen kapistus. Yleensäkin on syytä pitää huolta, että laudan päältä pudottuasi risteilyohjushenkisesti johonkin suuntaan singahtava lauta ei ole vaaraksi vesistön muille käyttäjille. Lisäksi laudan pintaan on hyvä lisätä vahaa, jottei se olisi niin pirun pliukas ja saattaisit sinnitellä kyydissä edes hetkisen.

Yleensä kohteliaisuus-, mukavuus- ja mistä lie muista syistä johtuen on tapana sonnustautua jonkinlaiseen uima-asuun – ainakin jos rannalla on muitakin ihmisiä. Lisäksi rash vest/shirt, eli ohut paita suojaa mukavasti yläkroppaa. Siinä se sitten onkin. Niin, ainakin tropiikin onnellisille surffareille. Kylmemmissä vesissä märkäpuku on mukavuudenhaluiselle olennainen lisä. Niitä löytyy joka lähtöön, ja kuten sanottu, kunnolla varustautumalla surffaa kyllä hyvinkin kylmissä vesissä, kuten Suomessa tai vaikka Alaskassa. Mukavampaahan se kai on lämpimässä.

Tubos

Surffauksen ”the juttu” ja yyberein hetki on barrel eli tube, kuten Knoppitietona joskus Slammerissa kerrottiin (vai missähän olikaan). Kun aalto on riittävän suuri ja olosuhteet täydelliset, niin murtuvan aallon sisään muodostuu putki, jonka sisään mahtuu surffari lautansa kera. Kun tähän putkeen pääsee sisään ja lisäksi vielä ulos ennen kuin aalto murtuu, tietää saavuttaneensa surffarin unelman. Todellisten aaltojen kuninkaiden voi edelleen vuosien jälkeen nähdä tuulettavan hyvän barrelin napattuaan – olkoon vaikka tuhannes laatuaan. No, tämä ei jälleen kerran ole aloittelijoiden puuhaa. Itse en ole edes nähnyt moista aaltoa muuta kuin videolla (ja ison Fosters-tölkin kyljessä), saati sitten todistanut kenenkään surffaavan tuubissa. Ei siis ole ihan akuuttia riskiä, että tässä blogissa nähtäisiin kyseisiä suoritteita allekirjoittaineen toimesta – vaikka moiseen suoritteeseen joskus pystyisin, blogi tuskin on enää ajankohtainen viestinnän muoto…

Kaunista sitä on katsella videoltakin. Tässä tyylinäyte:

Seuraavaksi: miten homma oikein toimii (tai on toimimatta)?

Mainokset
Kategoria(t): Filippiinit Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Surffin teoriaa

  1. Paluuviite: Baler – that pretty harry break out there | aaltojenkuningas

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s