Baler – that pretty harry break out there

Kakkospäivänä keli oli ehkä aavistuksen suotuisampi kuin mitä kuvat antavat ymmärtää. Päätimme lähteä Lemin kanssa kunnolla ulos aaltoihin. Vaikka Tyyni valtameri oli todella lunkilla tuulella, omasta mielestään varmaan peilityyni, sen voima on mykistävä. Rannalla merelle katsoessa tajuaa, että sinun ja Ameriikan välissä ei ole mitään muuta kuin muutama tulivuorisaari ja päättymättömät meripeninkulmat valtamerta. Täytyy sanoa, että muutaman kerran kun aallot veivät mukanaan niin piti jälkikäteen oikein tarkastaa tuliko kakkaa surffishortsin lahkeesta.

Ongelma tällaisessa sotkuisessa  kelissä on usein se, että aaltoja tulee rantaan todella suurella taajuudella, eli  edellisestä ei oikein ehdi toipua ennen kuin seuraava on jo sylissä. Ulospääsy on todella hankala ja virtaukset vaihtelevat paikkaa aivan miten sattuu. Kun sitten räpiköit sata lasissa aaltoja vastaan ja yhtäkkiä homma tuntuu vaarallisen kevyeltä, tulet vilkaisseeksi selän taakse. Ranta onkin kaikonnut kauemmaksi kuin varsinaisesti suunnittelit ja aallot ovat oikeastaan aika paljon suurempia kuin ajattelit. Muutaman kerran voima oli sen verran fyysinen ja kunto sen verran loppu, että en edes yrittänyt meloa aallon vauhtiin, makasin vain laudalla ja toivoin että pääsen vielä joskus takaisin kuivalle maalle.

Baler-reissu ei missään nimessä mennyt surffin puolesta ihan nappiin. Mutta pitäähän sitä nyt aaltojenkuninkaan edes jotain aiheeseen liittyvään kirjoittaa. Kuten sanottu, suunnitelmissani reissuni oli enemmänkin sellainen kuin Arjensankarilla. Aina kaikki ei kuitenkaan mene niin kuin on suunniteltu. Siitä huolimatta, aalto on aina aalto ja hymy on herkässä:

Sub-optimaalisetkin kelit silti hymyilyttää.

Silti. Tyyni valtameri 100 – Risto 0.

Take one look at the Kingdom: as unsurfable as it gets…

That does it! I’m hitting the bar.

Pictures provided by Ze Loyal Subjcet, Jay-R, JeAr, thanks mate! 🙂 Jay’s thoughts on the journey:

”However, according to Ze King of Ze Waves (that’s Risto, by the way), the waves were not that good. Or maybe he’s just looking for an excuse because his surfing skills’ rather rusty. Yeah, that’s it. Anyways, I was the group’s official photographer and documentator (?), but try as I may, it was hard to get into the water to document their dismal performance.

So, other than (pretending to be) surfing, what else can we do but drink! Yes, drinks come aplenty in Baler, but chips are not. So, we abused the waiters’ kindness in our resort to give us plate after plate of french fries while we talk til the wee hours of the morning.

The weekend went by so fast, my friends did what they came to Baler for, and I got my fill of salty, peppery fries. All is well”

Lopuksi: Baler on varmasti dimangi mesta, mutta jos voit valita koska siellä olet, tsekkaa ekana säätiedot.

Mainokset
Kategoria(t): Filippiinit Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Baler – that pretty harry break out there

  1. Paluuviite: Surffin teoriaa | aaltojenkuningas

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s