Taal Volcano: tulivuori-maatuska

Toisena viikonloppuna suuntasimme etelään. Iskuryhmä tällä kertaa minä, Jürgen, Simona ja Motti. Kohteena oli Lake Taal ja Taal Volcano. Kyseessä on tulivuoren kraaterissa olevassa järvessä oleva tulivuori, jonka kraaterissa on järvi, jossa on saari. Koko paketti on vielä itseasiassa saarella (Filippiinit). Jos tämä ei ole hämmentävä konsepti, niin en tiedä mikä sitten..

Viimeinen saari kraaterijärvessä

Kävimme tarkastamassa itse saaren/tulivuoren ja kiipesimme huipulle. Valitettavasti kraateriin ei voinut laskeutua, koska tulivuori on vielä ”semisti aktiivinen” ja järven vesi kiehui!

Nestejäähdytetty yhden hevosvoiman vetolaite, jonka kyydillä pääsee huipulle

Paha ilma ulos...

Järvi kiehuu

It's a long way to the top...

Seuraavaksi suuntasimme Tagaytayn kaupunkiin, joka sijaitsee hieman ylempänä vuorilla. Viileämmästä ilmasta johtuen se on ikään kuin rikkaiden manilalaisten kesämökkikaupunki. Kaupungissa on vuorenrinteellä Starbucks, jonka ”kaikki tietävät”. Maisema Lake Taalin ylle on kieltämättä hieno. Kelpo paikka ryystää sumppia buko pien ja pikkusikarin kera.

Tagaytayhyn tutustuttuamme jatkoimme matkaa kohti Taalin kylää jeepneyllä. Se kuitenkin pudotti meidät kyydistä jossain vaiheessa matkaa, tienristeykseen suurinpiirtein keskelle ei mitään. Jatkoyhteyksiä ei enää siihen aikaan illasta ollut saatavilla (ainakaan normihinnoilla). Päädyimme lopulta jatkamaan matkaa töistä palaavien herrojen pienen kuorma-auton lavalla riisisäkkien kanssa ja pääsimme Lemeryyn/Taalin kylään.

Taal oli aiemmin Filippiinien pääkaupunki

Majapaikan hoitaminen oli myös pienen säädön takana, koska mesta johon menimme, oli kalterein suljettu ja illan pimeydessä jopa semisti creepyn näköinen. Ilta alkoi jo kääntyä yöksi, eikä muitakaan kohteita ihan lähistöllä ollut. Naapuri kuitenkin hälytti omistajat paikalle, ja majatalo avattiin vain meitä varten. Siinä asiakaspalvelun mallia! Täällä kaikki ei ehkä pelitä heti ykkösellä, mutta hommat tuntuvat kyllä aina järjestyvän.

Seuraavan päivän ihmettelimme paikallisia turistinähtävyyksiä: isoa kirkkoa ja perhosveitsiä (balisong). Mikäs sen parempi kombo.

Basilica of St Martin de Tours (...ei ketään kiinnosta)

Perhosveitsi poikineen.

Iltapäivällä päätimme vielä mennä hetkeksi rannalle ennen Manilaan paluuta. Jürgen pelaili lentopalloa paikallisten kanssa, ja tutustumisen jälkeen pari tyttöä kutsui meidät perheensä kanssa syömään ja viettämään aikaa. Perhe käsitti isoäidin, 9 aikuista lasta ja käsittämättömän määrän lapsenlapsia.

Perhe tarjosi meille maittavan aterian, vaikka olivatkin itse jo lopettaneet ruokailun. Lisäksi herrasväki ryypiskeli brandya, ja olisihan se epäkohteliasta kieltäytyä, joten otin itsekin muutaman lasillisen. Täällä erittäin yleinen ajanviete on karaoke (tai videoke, kuten paikalliset sitä kutsuvat, raiskaten varsinaisen japaninkielisen merkityksen).

Myös tässä bambukatoksessa oli vuokrattuna karaokevehkeet, ja jengi sitten vuorotellen lurautteli ilmoille erilaisia sulosointuja. Itse en ollut nauttinut ihan tarpeeksi brandya, että olisin kuvitellut osaavani laulaa! Tässä kuitenkin yhden tytön tyylinäyte Sk8ter Boista (tarkoitus oli uploadata tyylinäyte, mutta ei tällä netillä. Ehkä joskus.).Tällaisen kestitsemisen jälkeen kelpasi palata rentoutuneena takaisin Manilaan ja arkeen.

Mainokset
Kategoria(t): Filippiinit Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Taal Volcano: tulivuori-maatuska

  1. ilzed sanoo:

    jäin kaipaamaan lisää tietoa Basilica of St Martin de Tourssista

  2. Raimo sanoo:

    Tosi reilua porukkaa, kuullostaa siltä et jäbä on viihtyny. Meikä ihan normaalisti lukee näitä hirveellä viivellä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s