Religio Mores Cultura ..oi aikoja, oi tapoja.

Yliopiston tunnuslause on Religio – Mores – Cultura, ja koulu pitää siis huolen myös kulttuurinnälkämme tyydyttämisestä.

No jos kerran nätisti pyydetään...

Koulu järjesti vaihtareille kulttuurimatkan Villa Escuderoon. Itse olin taas edellisenä iltana yön silmässä ja nukuin tietysti pommiin. Täällä asiat eivät kuitenkaan tapahdu aina sillä kellonlyömällä kun paperissa lukee. Ehdin siis vielä bussiin, vaikka olin tunnin myöhässä alkuperäisestä lähtöajasta…

Kyseessä oli päivämatka Manilasta etelään sijaitsevalle vanhalle kookosplantaasille tai vastaavalle. Mestan omistaja, ilmeinen hillopäällikkö, on viritellyt sinne museon ja muuta vastaavaa. Sisältä löytyy eläintieteellistä museota, kirkollista museota, pala Berliinin muuria jne. ja pihalta WWII jenkkitankki ja merimiinoja. Mitä sitä nyt itse kullekin roinaa tulee nurkkiin kerättyä, niin voi laittaa sitten esille… Saimme myös seurata tanssiesitystä, jossa esiteltiin perinteisiä filippiiniläisiä ja aasialaisia tansseja ja musiikkia.

Ehkä mielenkiintoisin setti oli kuitenkin padottu joki, jossa padon alapuolelle oli rakennettu ravintola. Ruokailu tapahtui siis kirjaimellisesti joessa. Kuva selittänee tämänkin parhaiten.Testailimme myös kanoottien/lauttojen melomista patoaltaassa. Maisemat olivat varsin hienot. Olisi hienoa lähteä joskus pidemmälle reissulle kajakin kanssa jonnekin erämaahan. Mieleen tulee kotosuomen lisäksi esim. Kanada tai jenkkien kansallispuistot. Todo-listalle lisämerkintä siis.

Käytiin heti toisella viikolla koulun kanssa immigrationissa säätämässä viisumit, ja samalla kiertelimme Intramurosia, joka on siis Manilan vanhinta aluetta. Espanjalaiset hallitsivat Manilaa ja Filippiinejä aikanaan täältä. Valtansa huipulla paikka oli siis ainutlaatuinen ”eurooppalainen kaupunki” Aasiassa. Nyt jäljellä ovat lähinnä muurit, muu on tuhoutunut aikojen saatossa ja maailmansodan myllerryksessä. Nykyisin paikka on siis enemmänkin museoaluetta, puistoja ja ympärillä toki golfkenttä. Alla muutama kuva sieltä.

Tästä meni tankki sisään toisessa maailmansodassa, uusittu jälkikäteen..

Pikkumuksut olleet pahanteossa

Kansallissankari José Rizalin viimeiset sanat ennen mestausta. Näitä jengi saa opetella ulkoa koulussa.

Mainokset
Kategoria(t): Filippiinit Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s