Taustaa (…why Philippines?)

Hain alunperin vaihtoon Australiaan koska olen ”aina” halunnut matkustaa sinne – rennon meiningin, lämpimän ilmaston, aaltojen ja eksoottisuuden innoittamana. Valitettavasti sinne haki muutama muukin, ja jotkut olivat olleet opinnoissaan minua ahkerampia. Paikkaa ei siis meikäläiselle irronnut. Olin itseasiassa laskenut aika paljon sen varaan, että saisin paikan, joten alkusyksystä kieltämättä hieman hatutti.

Hinku päästä reissuun oli kuitenkin kova. Tämän lisäksi elämäntilanne oli muutenkin haastava: pitkäaikainen onnellinen avoliittomme oli vuokranantajan mahtikäskystä tulossa tiensä päähän – ainakin kyseisessä kämpässä. Elämän näin kohtuuttomasti kolhiessa huomasin onneksi sattumalta TTY:n olevan osa GE4 vaihto-ohjelmaa, jonka kautta olisi tarjolla paikkoja Aasiaan.

Niinpä hain kahteen yliopistoon Indonesiassa ja yhteen Filippiineillä (tässä järjestyksessä). Ohjelmaan ei vissiin hakenut kukaan muu TTY:ltä, enkä ymmärrä miksi. Ilmeisesti jengi ei vain tiedä ohjelmasta, voin kuitenkin suositella! GE4-pääesikunnan lottogeneraattori Ranskassa arpoi minut kuitenkin jostain syystä Filippiineille Indonesian sijaan, joten täällä sitä nyt sitten ollaan. Ei taas mennyt ihan suunnitelman eikä edes varasuunnitelman mukaisesti, mutta en voi kyllä valittaa.

Alkuperäinen tavoite oli yhdistää surffaus, englanninkielinen opetus ja suhteellisen tasokas yliopisto (taas, tässä järjestyksessä 🙂 ) onnistuneeksi vaihtovuosikomboksi. Insinöörihenkisen matriisinväsäilyn jälkeen aussit tuntui vastaavan parhaiten näihin kohtuuttomiin vaatimuksiini.

Loppupeleissä kuitenkin sanoisin, että Filippiinit on jopa parempi vaihtoehto. Hintataso täällä on huomattavasti alhaisempi, mikä mahdollistaa reissaamisen ja muutenkin leppoisamman elämän. Lisäksi kaikki opetus yliopistossa on englanniksi ja yleisesti ottaen kaikki osaavat täällä englantia – mikä taas ei välttämättä ole asianlaita Indonesiassa. Yliopistokin on omaan opiskelupanokseeni nähden varmasti ihan riittävän tasokas.

Viime syksy oli opintojen suhteen ylikuormitettu ja törkeän kiireinen. Olen tyytyväinen, että sain kanditutkinnon ulos, mutta muutama DI-vaiheen kurssi tuli ryssittyä aika pahasti. No, paikkaillaan niitä kun ehditään. Muuttosäätö ja matkan järjestelyt veivät yllättävän kauan aikaa, joten en ehtinyt morjestaa läheskään kaikkia kavereita ennen lähtöä. Se jäi kyllä harmittamaan, pahoittelut tästä kaikille kavereille.

Yleiseen elämäntilanteeseen on pakko lainata suoraan pätkä vuodentakaista blogia koulukaverini Jönssin Argentiinan reissulta:

”Harmittaa vaan kun jouduin muuttaan pois markon luota ja meillä on ollu täs lepposta aikaa kämppiksinä mut uhrauksia täytyy tehä jos haluu lähtee. Mietin aina et on pakko päästä vaihtoon ennenkun roikkuu joku tyttö jaloissa ja sit kiroisin sitä kolmekymppisenä etten nourena menny. siks meen nyt kun ei oo viel kiinnityksiä kotiin. Haluun nauttii reissusta enkä itkee kokoajan koti-ikävää..”

Vapaana miehenä itsekin siis matkustelen, ja Marko-läppä ei vaan vanhene, vai mitä..? 😀 (asiasta tietämättömille briiffauksena: sekä Jönssin että meikän kämppiksen nimi nyt sattui olemaan Marko. Jönssin ja itseni mielestä tämä oli rajattoman hauskaa (!?)  Suunniteltiin jopa tosi-tv formaattia ”Markot vaihtoon”. Sori Markot, se nyt vaan on rikollista olla jakamatta tämän tason mukahassuttelua maailman kanssa.)

Mainokset
Kategoria(t): Filippiinit Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Taustaa (…why Philippines?)

  1. ilzed sanoo:

    markolle propsit olemassaolostaan

  2. ilzed sanoo:

    timangi cv ollu ku pääsit minne halusit

  3. Jönssi sanoo:

    Hyvää settiä. Lisää vaan tarinaa kun runosuoni sykkii ja muilta kiireiltä ehdit 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s